Menu
 • Toepassingsfouten brandmanchetten

  Brandmanchetten worden vaak geplaatst zonder na te gaan wat de functie van de buis is. Hierdoor ontstaan veel bouwfouten. Conform de EN 1366-3 wordt er onderscheid gemaakt tussen beluchte en NIET beluchte systemen. In het verleden werd daar niet opgelet. Dit heeft echter zeer grote gevolgen op de toepassing en werking van de brandmanchetten. Met het testen van het merendeel van de brandmanchetten die op de markt zijn is geen rekening gehouden of leidingen belucht of niet belucht zijn.

  Het is duidelijk dat een open – open geteste situatie veel lastiger te testen is. Een klein voorbeeld is dat wanneer er een buis met een diameter van 250 mm open – open getest wordt, men zo vanuit de niet ovenzijde zo de oven in kijkt. Dit in tegenstelling tot open – gesloten testopstelling. Helaas is dit slecht bekend bij velen met mogelijk grote gevolgen. Ook voor de principaal die hoofdelijk aansprakelijk gesteld wordt, is dit lastig en wordt veelal verkeerd geadviseerd. In onderstaande tabel treft U een eenvoudige uiteenzetting. Uiteraard zijn de Rorcol manchetten altijd in alle mogelijke testopstellingen getest. (open-open, open-gesloten, gesloten-open en gesloten-gesloten).

  Wanneer men brandmanchetten moet plaatsen, vraag dan altijd hoe de brandmanchet getest is en controleer dit aan de hand van het testrapport.

  Dit voorkomt veel fouten en onveilige situaties.

  0 reacties

  Er zijn geen reacties.

  Plaats een bericht