Menu
 • ZOEK EN VIND UW BRANDVEILIG PRODUCT
  x
  ETA & DoP Documenten Catalogus
  x

  Brandwerende Coating voor Staal

  Brand heeft een grote invloed op de stalen hoofddraagconstructies van gebouwen. Daarom is het belangrijk dat deze constructies beschermd worden tegen brand. Dit geschiedt steeds meer en meer door Coating. De staalconstructie is vaak zo gesitueerd dat deze in het zicht moet blijven. Dit kan dan gedaan worden door een dunne brandwerende coating aan te brengen. De coating van Rudolf-Hensel is hier uitermate geschikt voor en is geschikt voor zo wel binnen- als buitentoepassingen. De zwaarte van de hoofddraagconstructie, belasting en de mate van brandwerendheid bepalen de dikte van de coating. Uiteraard voldoet de coating van Rudolf-Hensel aan alle eisen en normen die er in Nederland gesteld worden.

  Systeem brandwerende coating Rudolf-Hensel

  Brandwerende coating op staal heeft zijn specifieke verwerkingsvoorschriften. Zo zijn er veel verschillende uitgangsposities. Is het nieuwbouw of bestaande bouw? Is de staalconstructie al behandeld met bijvoorbeeld een verzinkte afwerking? Het is dus raadzaam om dit goed na te gaan voordat men aan een opbouw begint. Rudolf-Hensel heeft veel geïnvesteerd in diverse onderzoeken met betrekking tot brandwerende coating voor staal en nieuwe en bestaande ondergrond. Ook is er veel aandacht voor de afwerking van de brandwerende coating. Ook hiervoor zijn meerdere oplossingen voorhanden. Een zwembad werk je anders af dan een bedrijfshal. Ook is het belangrijk om te weten of de brandwerende coating vochtbestendig moet zijn en al dan niet binnen of buiten toegepast moet worden. Vanwege al deze varianten en mogelijkheden is het dan ook raadzaam om voor een systeem te kiezen dat niet alleen op brandwerendheid is getest naar de laatste normering, maar ook uitvoerig is getest op hechting, afwerking en gegarandeerde werking. Rudolf-Hensel is uiteraard ISO-gecertificeerd en laat alle producten testen, niet alleen op werking maar ook ouderdomstesten horen hier bij. Zo kunnen producten die al 30 jaar worden gemaakt, alsnog worden getest. Voor het aanbrengen van brandwerende coating is een gespecialiseerde verwerking essentieel. Met name als het gaat om het geven van garanties en begeleiding. DMS Brandwerende Systemen werkt nauw samen met deze gespecialiseerde verwerkers.

  Dauwpunt berekening.

  Voor het berekenen van het dauwpunt, klik op onderstaande button.
  Dauwpunt berekening

  PI factor.

  Voor het bepalen van de PI factor, klik op onderstaande button.
  pi-symbol

  DMS Brandwerende Systemen heeft meerdere oplossingen om staal te beschermen.

  Hensotherm 310KS en Hensotherm 410KS zijn de oplossingen voor het coaten van de staalconstructie. Tevens zijn er diverse mogelijkheden om de staalconstructie te voorzien van brandwerende platen.

  HENSOTHERM® 310 KS Buiten Schuimvormend brandvertragend coatingsysteem op solventbasis. Specificaties

  HENSOTHERM® 410 KS Schuimvormend brandvertragend coatingsysteem op waterbasis. Specificaties

  HENSOTHERM® 420 KS Schuimvormend brandvertragend coatingsysteem op waterbasis. Specificaties

  HENSOGRUND® 1966 E Solvent houdende grondlaag voor staalbrandvertragende systemen. Specificaties

  HENSOGRUND® 3150 Oplosmiddelhoudende grondlaag voor brandvertragende verfsystemen op aluminium of verzinkte oppervlakten. Specificaties

  HENSOTOP 84 AQ Waterverdunbare beschermende toplak voor HENSOTHERM® brandwerende systemen. Specificaties

  HENSOTOP 84 Toplak op basis van oplosmiddelen bestemd voor Hensotherm brandwerende systemen. Specificaties

  HENSOTOP 84 buiten Oplosmiddelhoudende gekleurde eindlak voor de Hensotherm brandwerende systemen 3 KS-A en 3 KS-Außen. Specificaties