Menu
 • ZOEK EN VIND UW BRANDVEILIG PRODUCT
  x
  ETA & DoP Documenten Catalogus
  x

  Brandwerende Coating voor Hout

  Laat het hout zien!

  Muren en plafonds die met hout worden afgewerkt, zijn een aantrekkelijke designoptie voor de architect en principaal. De Rudolf-Hensel brandvertragende coating laat het hout zien en draagt bovendien bij aan de brandveiligheid.
  Hoewel hout brandt, is het in constructieve zin stabieler dan staal. Hout brandt af, maar behoudt zijn draagkracht veel langer dan het plotseling “vloeibaar” wordende staal. De brandbaarheid van hout is niet in minuten te berekenen. Hout wordt namelijk ingedeeld in brandklassen. Wanneer men de houtsoort kent, kan men met het uitrekenen van de inbrandsnelheid vaststellen of een bepaalde constructie ook brandwerend is. Bijvoorbeeld of een houten kolom 60 minuten brandwerend is.

  Om hout op te waarderen naar een verbeterde brandklasse is het aanbrengen van een brandwerende coating een goede oplossing. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Om het goede systeem te kiezen moet men uiteraard weten aan welke eisen men moet voldoen en wat de toepassing is. Een simpel algemeen advies is dan ook niet te geven.
  Rudolf-Hensel is uiteraard ISO-gecertificeerd en laat alle geproduceerde producten testen, niet alleen op  werking  maar ook ouderdomtesten horen hier bij. Zo kunnen producten die al 30 jaar worden gemaakt, alsnog worden getest.

  Het aanbrengen van brandwerende coating is gespecialiseerd werk, waarbij ook het geven van garanties en begeleiding belangrijke aspecten zijn. DMS Brandwerende Systemen werkt nauw samen met deze gespecialiseerde verwerkers.

  Er zijn verschillende redenen waarom voor brandwerende verf kan worden gekozen:
  • De coating is transparant (binnen toepassing), het hout kan dus zijn natuurlijke karakter behouden.
  • Er zijn geen breek- bouwwerkzaamheden noodzakelijk.
  • De applicatie is snel.

  Na het aanbrengen van de toplaag is het hout mat, zijden- of hoogglans afgewerkt.

  Een uitgebreid technisch productblad is via internet www.brandwerendeconstructies.nl te downloaden.

  Brandwerende Coating voor Hout Rudolf Hensel

  De brandwerende coating voor hout van Rudolf-Hensel is een dunne, bij brand opschuimende coating, die het onderliggende hout beschermt tegen inbranding. Ook is het mogelijk om het hout zo te bewerken dat het hout moeilijk brandbaar gemaakt kan worden. De brandvertragende coating wordt vaak toegepast op houten ondergronden waar er een brandvoortplanting gevraagd wordt van klasse 1 of 2 en houten deuren die opgewaardeerd moeten worden.

  HENSOTHERM® 1 KS Schuimvormend brandvertragend coatingsysteem voor binnen
  Specificaties